AWESOME!!!!!

It's really awesome how you can talk to a person at the other side of the world just like that!!!!
Japp, jag måste erkänna att facebook är för himla bra ibland!!!
Igårkväll satt jag och mailade på fb med Chris och Rob i Australien. Den ena bor i Brisbane och den andra jobbar  på hostel  och bor (perfekt) i Airlie Beach. Suveränt!!!!

Jättetrevliga, hjälpsamma och kommer med lite bra tips. Vill gärna visa runt oss när vi kommer till deras ställen så nu "känner" vi två i Australien iaf....hihi!!!!! Lääängtar till jag får berätta för Lina.
Det är jättevarmt och härligt där nu och uppe vid barriärrevet riktigt tropiskt! Låter väl som det är PERFA =).....

Nu ska jag gå och borsta gaddarna o knata iväg till jobbet!
Puss & Hej från en snart Australientjej

OBS!!!!!!!

Om det finns en jättefin stickad tröja på rea, som verkar hur skön som helst, inge stickig alls, bra färg, din storlek finns fortf kvar (brukar inte ske annars) och den kostar bara 49,50:-
KÖP DEN INTE!!!!!

Nåt är fel med den! Den hårar av sig som fan och alla kläder som tvättas, används eller ligger bröve den i garderoben blir helt luddiga och det går knappt att få bort! Detta traumatiska har hännt mig....., men livet går vidare........hahaha.......

Så ni vet!!!

Julklappar

image255

Glömde säga vad jag fick i julklapp. Jag skulle ju inte ha nåt men fick lite ändå.... Bla detta fina örngott av fam Grahn/Berg, så jag kan tänka på dem när jag går och lägger mig. Gulligt va?! Vill nog ha med det till andra sidan jorden =)
 Fick även en fin (den numera årliga) kalender på Tjejerna, Mycket uppskattat så klart!!!, pengar, pengar (mycket behövligt til resan), chokladask (inte lika behövligt men uppskattat), ljus med fat och en filt! Tack tack!!!!

Redigering från förra.......

Alltså, två killar från Australien, och bägge bor på östkusten! Perfekt!!!!

Nu är det bara en vecka kvar........

...och jag känner att nu börjar det bli lite pirrigt, men oj va kul!!!! Lustigt nog har två killar hört av sig till mig på fb och jag ska nog höra av mig, kankse man kan få lite tips!!! Super!!!!

Nu måste jag gå och packa upp alla grejer jag haft med mig till Dalarna..., puh.........!!!!

::::::::::::JulHelgen::::::::::::

På fredagkvällen bar färden upp mot Buska och Dalarna! Rätt slut i huvudet efter en lång arbetsvecka men det skule bli så skönt att få vara ledig i FEM dagar och bara mysa med Familjen!!!
Det var så vackert där jag satt i bilen för ju närmare Dalarna jag kom blev det alldeles vitt och frostigt ute. Träden var så vackra, stjärnorna lös på den klara himlen och månen var hel och där satt jag och sjöng med på Julskivan som gick runt i högtalarna.
Jag lovar att det var stämning på hög nivå och när jag kom närmare By, tittade ut över dalälven och Kyrkan lyste så vackert på andra sidan, då var det många minnen som väcktes och det var så fint! Alla röda stugor med vita husknutar och dessa fina belysningar... Jag älskar Julen!! Och Dalarna!!!!

Sen har vi haft så mysigt! Varit ut på långpromenader hela familjen, varit till lekparken med tjejerna och busat, klippt av Nelly hockyfrillan (vilket var behövligt! Ingen får ju tro att hennes far är tjeckisk hockyspelare)mm...
Kvällen innan julafton slog vi in de sista paketen, smakade på skinkan, bastade, klädde granen och spelade bingolotto på uppesittarkvällen.

Julafton firades i Rutbo och alla var samlade. God mat, Kalle Anka och hans vänner och sen kom tomten!!!! Tyra och Nelly var livrädda först men sen mjukna de och Tyra tordes tom hämta klapparna själv tillslut! Det var en mycket snäll tomte för alla fick fina paket, även jag. Tyra frågade om han kommit med renar till oss men nej, han hade åkt fyrhjuling, lite udda tomte. Alla kanske nu förstår vem som var tomte.........????!!!!!!

Sen var det leka med alla klappar resten av kvällen och mysa.
På Juldagen slog jag, Jenny och Pappa till och tog oss ner till sjön som hade världens finaste is och åkte skridskor! Så himla kul och det var inte igår men så roligt. Vår granne var där nere och fiskade och så kom Fredik, vårt gamla dagbarn (han är ett år yngre än mig alltså) och hans familj så det var precis som förr! Så roligt att träffa honom, för det blir inte så ofta nu förtiden.... Vi åkte över hela sjön och det var superkul!!!!

Sen kom fam Grahn/Berg och så var det till att äta och Mysa igen!!! Sen har vi bara tagit det lugnt! Idag var det lite mildare ute så jag passade på och tvätta av pärlan lite innan jag for hem, vilket inte syns nu efter 22 mil..., men, men!

Det har varit en jättehärlig helg och tack hela min underbara familj för att ni är så goa!!!! Älskar er!

Julen 2007

140952-238
Vy över en del av Buskasjön från altanen.


140952-235



140952-240
Tyra & Nelly framför granen hemma i Rutbo




140952-237
Zimson




140952-241







140952-236

PaNcAkEs

Något jag aldrig varit bra på är pannkakor!!! Det blir nämligen bara pannkaka av allt :P, har därför alltid gjort i ugn i stället. Men idag slog jag till och gjorde värdens finaste!!! Japp, det är sant!!! Jag är en hejare på pannkakor från och med idag =) Känns ju skönt att man är bra på nåt!


Veckan har bestått av att jobbe o jobbe, Var ut på långpromenad me Malin & Grynet, jätteskönt att du tar ut och vädrar av mig Malin! Ha det så mysigt nu på ERAN resa!!! Puss på er!!!!

Annars är jag så trött just nu att jag orkar inte ens tänka på hur trött jag är! Ska bli sååååå skönt att va ledig lite snart. Känner mig stressad inför resan också men det kommer lösa sig....
EXAKT TVÅ VECKOR KVAR TILLS RESAN STARTAR!!!!!!!

Känns jättekonstigt men kul!
Nu ska jag fixa med lite, slå in några julklappar, kolla "Bonde" så klart mm....
Förresten tack Carro för att du sa så gulligt om sången och tavlan!!! Det kändes kul att höra ;-)

Puss puss alla!!!!


Trötter.....

Det är jag idag! Man ska inte gå och lägga sig tre och gå upp halv sju. Men har man kul så har man =)
Vi var på hocky igår, jag, Lina, Pierre Ö och Frank (nordisk mästare i boxning, det ni), Leksand-Nyköping och behöver jag nämna att det blev 8-1 JIPPI!!!!!!
Sen till hotellrummet och drack champange , fira segern och snacka skit..... Jättekul!!!! Hann med en snabbis på Birgers också!!!
Väldans trevligt var det =)

Är dock som sagt jättetrött idag. Har jobbat, käkat lite pizza och varit till Malin och fått helkroppsmassage. Alltså, det var helt underbart skönt och jag känner mig så mjuk i kroppen. Tack snälla gumman, du är guld och en underbar tjej så du vet ;-)

Nu ska jag bara lägga mig i soffan och lata mig för imorgon kommer  lafamilja hit och det blir en heldag på salongen. Kul att farmor & farfar också kommer så de får se var jag jobbar..

Puss puss alla! Tycker om er!!!

oFLYT

Har jag hela tiden just nu.... Det går inte en dag utan att jag gör nåt klantigt, gör illa mig, har mina svimattacker mm.... Vet inte vad det är med mig...
Igår satt jag och bläddra i "se o hör" på jobbet och plötsligt kände jag att det börja lukta konstigt..... Nä, men då hade jag lagt Lillbabs (som var på framsidan) i ett ljus så halva hennes hår hade börjat brinna.... I och försig så har hon ju så himla stort hår, men ändå..... Det måste ha blivit lite svinn på svålen men annars klara hon sig bra... Tur att jag inte slagit upp tidningen och gått därifrån.......Då hade det kunnat blivit brasa  inne i köket, men det finns inget ont som har nå gott me sig! Då hade vi fått kalla på några snygga brandmän =)

Har för övrigt haft en jättebra  ledig dag! Hunnit me en hel del....
I Morgon är det hocky med Pierre från Liquid och sen ut och ta nån öl. Men halv åtta på lördagmorgon ska jag va på jobbet så det får bli lugnt...

Puss puss så länge

:::::::::SANKTA LUCIA::::::::::

....Ja  det var vad vi klämde i idag kl 04:15 ute på Brandholmen! Vi hade fåttt tag på nyckel hem till Jeanette & Mats (Chefen) så iklädda lucialinne for vi dit, smög oss in, tände ljusen och sen klämde vi i och gick i luciatåg uppför trappen och in i sovrummet till Jeanette & Mats!
Gissa om de blev överraskade och jätteglada=)
Det var så mysigt och så drog vi av några till Lucialåtar. Kaffe, pepparkakor och julklapppar till Jeanette hade vi med oss också eftersom hon drar till Tailand på lördag och blir borta över jul...

Det var så himla mysigt och det blev verkligen uppskattat! Konstigt nog gick det jättebra att skutta upp ur sängen i morse, fast bara klockan var  kvart i fyra......
Mats blev helt såld och tog massa kort så han kunde ta me till jobbet och visa haha......

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på lucia på tv'n och sen julkalendern.....Få lite julstämning!
Innan jag ska fixa allt idag , är ju ledig men har massor att göra!
Glad Lucia..., (eller vad man säger hihi).......





140952-226 Vattenflaskan är till för om det börlar brinna haha..... (Ida, Ia, jag & Lina)




140952-225









Blääääääää.......

Ni vet, ibland känner man bara blääääää.... Livet känns helt hopplöst, allt runtomkring är jättekul men inom sig kan man känna så stor saknad, sorg och ensamhet......., fast man inte är ensam. Just nu har jag haft några såna veckor och igårkväll var det inte kul. Man gråter sig till söms och när man vaknar ser man ut som har dunkat huve i en vägg tio ggr.... Det är vad jag gjorde....
För att bättra på alltihop så gjorde jag lite gröt i micron och när jag ska ta ut skålen och röra om i den så tappar jag den och det flyger kokande gröt över mina fötter och ben + att porslinbitarna skar upp min fot....  Just vad jag behövde!!!! Det gjorde så förbaskat ont kan jag säga..., gröt och porslinbitar  överallt i köket.....
Det första som slog mig är, vad har jag gjort för att förtjäna detta???, Det andra som slår mig är, Hur fan kan man äta havregrynsgröt? Det går ju inte ens att torka upp, är som ett tjockt, kletigt klister..... Hur blir det i magen egentligen....?!!!
Jaaa, så kan det gå...... Annrs har väl dagen varit ok, känner mig ju inte på topp. Ska bli skönt att va ledig i morgon och bara få vara.  Men först ska vi fira lucia imorgon 04:00....Det är ju helt sjukt men det ska bli kul iaf =)

Så nu ska jag nog förbereda och gå och lägga mig.... Berättar mer imorgon!

Sov så gott!!!

Hett Tips!!!!

Gå in på www.harakuten.se
Har precis börjat få igång vår hemsida och snart kommer det lite text om oss och lite bilder.......
Stans bästa salong!!!!! Av alla kategorier!!!!
Tyvärr tar två av stans bästa frisörer lite ledigt snart och drar till AUSTRALIEN om ni har missat det........24 dgr kvar!

But I'll be back!!! in marsch 2008

H händiga
Å åtråvärda
R riktigt trevliga
A allmännt snygga
K kloka
U underbara
T trendiga
E eliganta
N noga

Japp, HÅRAKUTEN ska det va!!!!

Blonda Carro!!!!!

Japp!!! Som ni ser var fröken Carolina hos mig i fedags och gjorde sig Blond och visst blev hon SNYGG!!!! Jag tycker du ät skitsnygg bruden!!! Trots att du kallar mig Benny Borgs syster men du skrev mycket annat fint om mig på din blogg så du är förlåten vännen haha!!! 
Jag är nog förresten en stolt syster till honom, han e ju speciell så vem vill inte va det hahahahaha.........

lite bilder från helgen....

  Pepparkakor


140952-220  The Gang!!!!(några har hunnit sticka)



140952-219



140952-218




140952-222  Söt Mamma, Söt son!!!!



140952-221   Edvin himself!!!!


        Carro och Andreas!!!!

Annadagen i dag!!!!!

Jajameän, Idag är det min dag hihi!!!!! (Tack alla som kom ihåg mig! Ni ä ju för goa!!!!)
Och det har jag firat med att varit på Edvins dop! Så mysigt så!!! Ni är så fin familj! Men Edvin var inte helt nöjd i kyrkan...Tills prästen gick runt och höll honom uppe i luften och han ståtligt fick visas upp för alla....Då såg han minsann väldans nöjd ut =) Sen blev det god smörgåstårta och kaffe med kaka! Super!!!!

Har annars haft en jättekul helg då jag inledde den med att ha Per, Malin och Blomman här i fredagskväll. Vi gjorde lite tacos, kollade idolfinalen och drack glögg.. Så mysigt så! Sen på lördagen så var det julbord kl 15 på Qvarnen och vi var ett MYCKET GLATT gäng på 17st.(m Respektive) .
Alltså, det var jättefint, jättegott och JÄTTEKUL!!!!  Vi har ju alltid så kul och bara skrattar hela tiden. Ingen är klok på en fläck och vi är helt sjuka i huvve om man får säga så, och jag behöver väl inte tillägga att de respektive är mer normala. Nej, för det är de inte kan jag säga haha!!!!!
 Alltså ett gott skratt förlänger livet och vi kommer leva tills vi blir 500 år! Jag lovar!!!!!! Stackars personalen, men jag sa till den ena killen som jobba där att hade jag haft så roliga gäster skulle jag leva på det i flera år! Är inte säker på att han höll med men ,men! Sen drog halva styrkan vidare till Birgers och regerade på dansgolvet tills vi inte fick plats att regera längre, men de va kul så länge det vara!!!! Det var iallafall en em och kväll av Världsklass! Det är sant! Jag var så trött när jag kom hem i natt så jag bara stupade i sängen!
Hur som helst så ÄLSKAR jag mina underbara vänner och jobbarkompisar! Jag har det så himla bra här verkligen!

Ändå har de senaste veckorna varit lite tunga, och jag längtar efter min familj och har kännt mig lite deppig! Jag kan inte ha det bättre här än vad jag har det men man vill ändå ha sin familj nära eller bara överhuvudtaget ha en familj eller livskamrat......Det känns nog lite extra när det börjar närma sig jul och man saknar det där......
Men så är det, jag har det så bra så jag ska inte klaga. Har så många som tycker om mig och tar hand om mig så jag kan inte ha det bättre!

I morgon ska jag träffa min underbara familj i Valla också och det ser jag fram emot! Prata nyss me Bettan och de har ju blivit me katt så jag längtar att få se den lila sötisen =)

Sen blire en händelserik vecka me bla hocky me Pierre( vår försäljare), Farmor, farfar, mor och far kommer och lite mer hemliga grejer som jag inte kan skriva om riktigt än men det komer senare i veckan  hihi......... Ska bli kanonkul!!!!

Nu ska jag nog gå och göra denna TRåkiga matlåda som alltid ska fixas! Jag är så less på det just nu, tror jag ska sluta äta! Det är överskattat!!!!

Puss & Hej


ps, det är jättesynd om mig som inte fick ta nåt godis på julbordet igår eftersom vi har kommit på världens dummaste vad. Och det fanns hur mycket som helst!!!! Tänker aldrig mer gå me i nåt sånt, och jag själv kom på det dummaste, böterna om man äter!!! KNÄPPIS ANNA!!!!
Sen är det 24 dagr kvar tills vi Åker!!!

Let's Dance 2008

Är något jag verkligen ser fram emot, speciellt då Avestas speedwaykung Tony ska va me, men till min stora förskräckelse kom jag just på att jag är väl inte hemma då!!!! SÅ TYPISKT!!!! Undrar om det sänds i Australien........29 DAGAR KVAR.....!!!!!!

Annars vet jag inte hur jag ska överleva om jag inte får se det..., men men.. Vad är väl "Lets dance" mot att ligga i korallrevet bland hajar  och resa runt bland giftiga spindlar och ormar, ha kackerlackor på rummen, kvalster eller småkryp som bits i sängen osv..... NEJ SJÄLVKLART VÄLJER JAG AUSTRALIEN!!!!

Har hört många historier från alla som varit där men alla verkar supernöjda så jag vet att jag också kommer vara det...=)  Längtar verkligen!!! Ska nog framförallt följa Ullapullas råd till min meritlista haha......

Nej ni mina kära, nu ska jag nog göra några kängruhopp ner i sängen!           !         !         !          !        ! !!!!!!
image216

Sötis Va??!!!! Kanske min blivande kompis......

Hemma igen efter en snabbis......

....till dalarna.... Var hur mysigt som helst att komma hem en sväng och träffa familjen. Veckan har känts lite tung och jag har verkligen längtat efter familjen speciellt då min äldsta moster gick bort ibörjan av veckan. Då vill man bara få vara med när och kära....
Det var inte kul att åka hem nu på em och det kändes lite ledsamt men nu när jag väl kommit hem hit känns det helt ok!
Igår kväll var det middag hos syrran i Rutbo och idag har har vi haft första adventsmys med god mat och glögg och pepparkakor......

Annars har veckan ändå varit bra. Jag och Lina har betalt det sista på resan, fixat visum och bokat hotell som vi ska bo på de två sista nätterna när vi kommer till Singapore. Då ska vi lyxa efter att ha bott två månader på hostel haha.... Det blir champange, kanske bada i polen på taket på hotellet och fira att vi klarat det och är på väg hem =) (eller vad vi nu känner).....

I fredags blev det dans på träffen igen och det är ju kul alltså, mycket folk var det också =), få se när det blir nästa gång......

Nu ska jag packa upp min väska och ta fram lite adventsgrejer.......

kram, kram

ps, Älskar er min underbara familj!!!!